Affiliatenätverk i Sverige

Om du äger en youtube-kanal eller en hemsida är ett av de bästa sätten att tjäna pengar på det att använda affiliatemarknadsföring.

Affiliatemarknadsföring betyder att du marknadsför tredje partiers tjänster eller produkter för en provision. Tack vare affiliatenätverk och affiliateprogram kan du hitta produkter och tjänster som du kan marknadsföra på din blogg.

I den här artikeln kommer du att hitta de bästa nätverken och programmen för att du ska kunna tjäna pengar på din hemsida youtube-kanal eller blogg.

 

Skillnaden mellan ett affiliatenätverk och ett affiliateprogram

Ett affiliateprogram eller som det ibland kallas, ett marknadsföringsprogram är överenskommelsen mellan affiliates och annonsörer. Ett affiliatenätverk är plattformen där affiliates och annonsörer möts.

Affiliatenätverk hjälper affiliates att hitta produkter eller tjänster som de sedan kan marknadsföra. På ett affiliatenätverk finns det flera annonsörer och du som affiliate kan välja en eller flera att samarbeta med.

Det betyder att du som annonsör får en affiliate som passar bra till ditt företag. Om du säljer skor kan du få en affiliate som bloggar om skor. Läsare av en blogg som handlar om skor har en större sannolikhet att köpa nya skor.

På så sätt kan du få ut mer av dina pengar. Ett affiliate program är alltså de individuella annonsörernas program.

En annonsör äger affiliateprogrammet och du som affiliate kan marknadsföra alla produkter på annonsörens hemsida. Ett affiliateprogram kan vara till exempel Amazon och ett affiliatenätverk till exempel Adservice.

 

Hur mycket du kan tjäna på att jobba som en affiliate

Hur mycket du kan tjäna som en affiliate beror helt på hur mycket du lägger in. Det finns egentligen inte en maxgräns, då det till viss del beror på din popularitet, om du till exempel får flera miljoner visningar på youtube och lägger till dina affiliatelänkar i beskrivningen kan du få hur mycket som helst.

Det händer dock i princip ingen, men med mycket arbete går det definitivt att tjäna tiotusentals kronor i månaden.

I början kommer du antagligen inte tjäna någonting men om du lägger ner arbete och ofta lägger upp nya artiklar eller videor eller vad det nu är du gör kommer du till slut tjäna pengar på det.

Det gäller helt enkelt att vara konsekvent och att inte ge upp. Hur mycket du tjänar beror också på vad du marknadsför, olika branscher och företag ger olika provision. Du kan tjäna mycket om du lägger in mycket arbete och tid.

 

 

De 15 bästa affiliatenätverken och affiliateprogrammen

Det finns många olika affiliate networks och de har alla olika funktioner, gränssnitt, och annonsörer.

Det finns även många olika affiliate program och de skiljer sig så klart ännu mer då det är en enda annonsör.

Alla dessa är så klart bra på sitt eget sätt, och om du vill nå flera branscher kan det vara bra att använda flera affiliatenätverk. Här tar vi en titt på många olika både internationella och svenska affiliatenätverk och affiliateprogram.

I slutändan är det du själv som måste bestämma vilken eller vilka nätverk och program som du ska använda.

1. Adrecord

Några av annonsörerna som finns på Adrecord är Avanza, Partykungen och Frank dandy. Det betyder att om du till exempel bloggar om aktier kan det vara ett bra val.

Ifall du är väldigt intresserad av statistik och att försöka analysera och anpassa din approach efter det, är detta ett bra val.

Adrecord har nämligen bra statistik med uppdateringar i realtid och fina rapporter. Adrecord har även en bra supportavdelning som svarar snabbt och ärligt.

2. Awin

Några av annonsörerna som finns på Awin är Mediamarkt, Asos och Apoteket. Om du ofta skriver om kläder är det ett bra val.

Awin erbjuder snabba och konsekventa utbetalningar och de betalar ut för alla validerade transaktioner, oavsett när de får betalningen av annonsören.

Awin har också väldigt bra kundtjänst, med specifika personer som har mycket god kunskap inom flera områden så att du kan få prata med någon som kan hjälpa dig.

 

3. Tradetracker

Några annonsörer på Tradetracker inkluderar Tele2, Unibet och Trivago. Om dina videor eller artiklar ofta diskuterar till exempel spel så är detta annonsör nätverket för dig.

Tradetracker har ett mycket användarvänligt gränssnitt, och du kan se all din information på flera enheter. Det finns en telefon app och gränssnittet är helt enkelt anpassat för många enheter.

Om du som affiliate är med i ett team kan du lägga till behörigheter för andra medlemmar så att även de kan se statistiken för kontot.

 

4. Amazon associates

Det här affiliateprogrammet inkluderar alla produkter på Amazon och eftersom Amazon säljer i princip vad som helst kan detta vara ett bra val oavsett vad du bloggar om. Amazon associates har bra verktyg som hjälper dig att se din statistik.

Med deras verktyg kan du även enkelt få fram en länk till vilken produkt eller kategori som helst så att du kan lägga ut den på din blogg hemsida eller i din youtube video.

 

5. Tradedoubler

Några annonsörer som det här nätverket erbjuder är Heineken, Boozt och Desigual. Om du pratar om kläder ofta är även detta ett bra val för dig.

Tradedoubler är ett av de äldsta affiliatenätverken, det skapades 1999. Det är ett väldigt etablerat företag.

Tradedoubler finns i ett flertal länder över hela världen. De har även en stor mängd annonsörer, och de har bra verktyg för att göra det lättare för dig.

 

6. Fiverr affiliate program

Det här affiliate programmet inkluderar alla saker på fiverr och du kan köpa många saker på fiverr, så det kan också vara en bra annonsör för vilken hemsida eller blogg som helst.

Du kan som affiliate hos Fiverr nå en stor mängd köpare, Fiverr finns i 160 länder och har över 5.5 miljoner användare. Det finns en lättanvänd instrumentbräda som hjälper dig att hålla koll på din statistik.

 

7. Adservice

Adservice erbjuder annonsörer som Telia, Tre och Santander. Om du ofta skriver eller pratar om mobiltelefoner så kan det här affiliate nätverket var bra för dig.

Adservice har väldigt bra spårnings teknologi vilket är bra nuförtiden då fler och fler använder adblockers och cookie blockers.

De har också en bra support avdelning med folk som kan hjälpa dig med alla dina problem. Adservice har integration med Google Adwords, Google analytics och Facebook Tracking.

 

8. Maxbounty

Det här affiliate nätverket erbjuder annonsörer som Uber, McAfee och Microsoft. Det betyder att om du ofta bloggar om datorer så är detta ett bra val.

Sedan 2004 har Maxbounty haft en vana av att snabbt anpassa sig till klienternas behov. De garanterar även att du blir betald varje vecka, och de betalar ut i tid.

De får ofta nya annonsörer så du kommer inte att få slut på kampanjer.

 

9. Bet365

Bet365 har ett affiliateprogram som inkluderar allt på bet365, så oavsett om du skriver om sport, casinon eller bingo så är detta ett bra val för dig som affiliate.

Med Bet365 får du en 30% vinstandel för varje kund du vidarebefordrar. Allt spel som kunder från dina länkar får du provision för, så om de spelar mycket så tjänar du mycket. De ger dig även tillgång till väldigt mycket prestationsdata så att du kan förbättra dig.

 

10. Gambling affiliation

Det här affiliate nätverket erbjuder över 75 märken som fokuserar på spel. Detta betyder att om du bloggar om spel så kan även det här nätverket vara ett för dig.

Gambling affiliation är ett affiliate network som erbjuder spel annonsörer över hela europa. Det skapades 2006 i frankrike och idag finns de i de flesta europeiska länder. Gambling affiliation erbjuder olika sorters sätt att få provision, CPA, revenueshare och hybrid deals.

 

11. Booking.com

Det här affiliate programmet inkluderar allt på Booking.com, vilket är en hemsida för att boka boende. Om du skriver om att resa så kan detta vara det ett bra affiliate program för dig. Booking.com har ett dedikerat support team som kan hjälpa dig med alla frågor du kan tänkas ha.

 

12. Skyscanner

Skyscanner erbjuder ett affiliateprogram på deras hemsida. Skyscanner är ett företag som hjälper dig att boka flyg och bilar online. Om du bloggar om resor kan även detta vara ett bra affiliateprogram för dig. Skyscanner betalar ut provision snabbt efter du har fått någon att köpa något.

 

13. Get your guide

Get your guide är också ett affiliate program som inriktar sig på resor. De hjälper dig att boka aktiviteter och turer i flera länder. Även detta affiliate programmet inriktar sig mot bloggare som bloggar om resor. Get your guide ger dig tillgång till ett bra support team och du kan se över dina bokningar med statistik och analyser.

 

14. Adtraction

Det här affiliate nätverket erbjuder många annonsörer så som lindex, lendo och netonnet. Eftersom Adtraction erbjuder många annonsörer kan detta vara ett bra nätverk för många bloggare. Adtraction har en väldigt bra plattform som är lätt att använda och tjäna pengar på. De erbjuder även produkttester där du får testa en produkt innan du skriver om den i din blogg, på så sätt kan du rekommendera saker som du faktiskt tycker om och använder.

 

15. Aliexpress

Aliexpress har ett affiliateprogram som inkluderar köp på hela Aliexpress. Aliexpress är en hemsida där du kan köpa i princip vad som helst, så oavsett vad du skriver eller gör videor om kan detta vara ett bra val för dig. De erbjuder höga procentsatser på provision, med vissa upp till 50%.