Betalda undersökningar: tjäna pengar på enkäter online från Sverige – Bästa webbplatserna 2023

Genom att hålla dina alternativ öppna och samtidigt visa en vilja att prova något nytt som att göra betalda undersökningar online, kan du tjäna lite extra pengar på nätet.

 

Vad är betalda undersökningar?

Betalda undersökningar kan vara din extra inkomstkälla i utbyte mot dina noggranna, ärliga tankar om en viss produkt eller tjänst. Företag vill veta och förstå konsumenternas reaktioner mot deras produkt- eller tjänsteutbud, så betalda undersökningar kommer att fungera som en bro mellan företagen och konsumenterna. På bara några minuter för att få din åsikt, har du en chans att tjäna pengar från undersökningar samt få gratis produkter och andra belöningar.

En av de mest intressanta sakerna med betalda enkäter online är att du kan tjäna pengar även när du är hemma. Dessutom kan du effektivt omvandla både din kunskap och tid till pengar.

Är betalda undersökningar på riktigt? Ja, undersökningar är säkra och på riktigt. Undersökningswebbplatser betalar sina medlemmar i god tid, vare sig det gäller riktiga pengar eller i form av presentkort. Faktum är att alla undersökningsplatser som nämns i detta inlägg är tillförlitliga, och tillhör kända företag inom sektorn.

 

Hur fungerar de?

För att tjäna pengar på enkäter måste du slutföra följande 3 enkla steg.

1 Registrering

Betalda undersökningar är tillgängliga för alla, och processen för att gå med börjar när du registrerar dig på din valda undersökningswebbplats. Kort sagt måste du registrera ett gratis konto hos ett undersökningsföretag så att du blir en del av deras gemenskap.

 

 Slutför din profil

När du har slutfört registreringen måste du logga in på din kontoöversikt och sedan slutföra din profil. Du måste skapa en profil som är komplett och intressant så att du kan få fler inbjudningar att göra undersökningar.

Profilundersökningar kan innehålla frågor som rör din karriär, yrke, livsstil, aktiviteter och mer. Du måste svara «Ja» på frågor som: Är du den person som ansvarar för inköp i ditt hem?

När du svarar på frågorna är det en bra idé att säga sanningen. Det är dock en bättre idé att skapa en intressant profil. Det spelar egentligen ingen roll om du ljuger lite så länge du levererar ett positivt inflytande i de undersökningar du får. 

 

3  Svara på undersökningar och tjäna pengar

När du har slutfört registreringen och besvarat profilenkäterna skickar undersökningssajten dig en inbjudan att delta i onlineundersökningar eller betalda undersökningslistor via e-post.

Från inbjudningsmailet finns det en länk till frågeformuläret, tillsammans med undersökningsämnets korta beskrivning. Sedan börjar undersökningen så snart du klickar på den medföljande länken. Du kan svara på undersökningsfrågorna antingen genom att skriva in text eller klicka på alternativ. 

 

Hur Mycket Pengar Kan Du Tjäna med betalda undersökningar

I genomsnitt kan du göra pengarundersökningar för var som helst från 10,92 SEK till 54,60 SEK per enkät, men det beror på antalet frågor, hur detaljerade dessa frågor är eller hur svårt det är att hitta kvalificerade personer att svara på enkäterna.

Exempelvis:

  • Anta att du gör 5 undersökningar per dag med en belöning på 27,30 kr. På en månad kan du tjäna totalt 4 094,96 kr.
  • Antag att du bara gör 2 undersökningar per dag på 43,68 SEK, då kan du tjäna 2 620,78 kr på en månad, vilket motsvarar 31 449,31 per år.

Dessutom rekommenderas det att registrera sig på mer än en undersökningssajt. På så sätt har du bästa chans till att få fler inbjudningar till undersökningar. Ju fler inbjudningar du får desto fler möjligheter får du till att tjäna pengar. Dessutom kan du välja att bara genomföra undersökningar med högre belöningar.

Tänk alltid på att betalda undersökningar online inte kan göra dig rik. De kan dock hjälpa dig att tjäna några tusen kronor per år, max.

 

Varför det är bra att tjäna pengar med enkäter i Sverige

Med betalda undersökningar på nätet kan din tid vara din bästa investering. Det finns ingen anledning för dig att förvärva teknisk kunskap eller speciella färdigheter.

– Jobba hemifrån: När du gör betalda enkäter, behöver du inte åka till ett kontor. Allt du behöver göra är att arbeta från din soffa. Luta dig tillbaka och börja svara på frågorna. Du har alltid en chans att tjäna pengar på undersökningar från var som helst via en Internet-anslutning.

 Inte obligatoriskt att göra en undersökning: Du kan själva lägga upp det som bäst passar ditt schema. Du kan fylla i betalda undersökningar när som helst på dagen. Du kan alltså göra panelutredningar och tjäna pengar tidigt på morgonen eller till och med mitt i natten.

Flexibilitet: När du tjänar pengar på undersökningar har du inga skyldigheter. Du behöver inte göra särskilda undersökningar eller slutföra ett lägsta antalet undersökningar per dag, vecka eller månad.

 Extra Inkomst: Även om du har ett heltidsjobb, kan du fortfarande göra betalda undersökningar och tjäna en extra inkomst. Så länge du har ledig tid kan du tjäna mer pengar.

Undersökningswebbplatser är gratis: Att vara en del av ett undersökningsföretag kräver inte någon registreringsavgift. Det beror på att du kan gå med på alla undersökningssajter gratis. Allt du behöver göra är att fokusera på att dela ärliga åsikter under undersökningarna.

 

Bäst Betalda Undersökningswebbplatser för svenska användare

Det finns gott om undersökningssajter i Sverige. För att hjälpa dig att bestämma, ger vi dig värdefull information om varje betald undersökningssajt.

YouGov 

YouGov är ett internationellt dataanalys- och marknadsundersökningsföretag baserat i Storbritannien. Men de har verksamheter i andra delar av Europa, Nordamerika, Asien-Stillahavsområdet och Mellanöstern. De har redan fått totalt 5 miljoner medlemmar, varav 800 000 medlemmar i Storbritannien.

När du har slutfört undersökningarna får du belöningar. Om du samlat tillräckligt med poäng kan du byta dem mot presentkort, belöningar och mycket mer. Till exempel, för 35,000 poäng får du ett 149,04 SEK Amazon-presentkort.

 Registrera dig gratis


Toluna 

Toluna är ett av Sveriges pålitligaste marknadsundersökningsföretag. Denna undersökningssajt meddelade att dess gemenskap har totalt 30 miljoner medlemmar i 68 länder.

Du måste tjäna mellan 3 000 och 6 000 poäng, och när du har samlat på dig cirka 80 000 poäng får du en kupong till ett värde av 198,72 SEK. Således kan du få ytterligare små gåvor, vilket gör det till det bästa valet om du gillar att få freebies.

 Registrera dig gratis


Lifepoints

Lifepoints är en av de mest prestigefyllda betalda undersökningssidorna globalt sett. Vid registrering belönas du med 10 poäng som en välkomstgåva.

Som medlem får du regelbundet inbjudningar till undersökningar via e-post. Undersökningarna tar vanligtvis cirka 10-15 minuter och kan handla om en mängd olika ämnen. Poängen du tjänar kan sedan växlas in mot pengar på PayPal, virtuella Visa-kort eller presentkort.

 Registrera dig gratis


Surveoo

Surveoo Sweden är en onlineundersökningssida där du kan tjäna pengar genom PayPal eller presentkort när du når ungefär 200 kronor.

Genom att delta i olika undersökningar får medlemmarna chansen att samla poäng, vilka sedan kan omvandlas till belöningar. Plattformen erbjuder flexibilitet och enkelhet för användare att tjäna extra pengar online genom att ge åsikter om olika ämnen.

 Registrera dig gratis


Åsiktstorget 

Som en del av Research Now Survey Sampling International, erbjuder Åsiktstorget betalda undersökningar online i mer än 30 länder. Du måste tjäna ca 500 poäng för att få 50 kr.

När det gäller de pengar du kan tjäna med Åsiktstorget, beror de direkt på hur mycket tid du kommer att spendera på att svara på undersökningarna. Så ju längre tid du spenderar, desto fler poäng får du. På en vanlig undersökning tar det bara 15-25 minuter.

 Registrera dig gratis


Loopsterpanel 


Hos Loopsterpanel får du som medlem svara på undersökningar och få betalt för besväret. Bakom panelen ligger Mesh Digital Limited och du får erbjudanden om undersökningar baserat på din profil.

Betalning på mellan 0,20 och 3,50 Euro sker via PayPal eller Amazon gåvokort och storleken beror på omfattningen av undersökningen.

 Registrera dig gratis


ySense 

ySense är en av de pålitliga marknadsundersökningsföretag som levererar betalda enkäter. 

Förutom betalda undersökningar låter de dig också tjäna pengar genom att spela spel, slutföra erbjudanden och göra uppgifter. Genom att fylla i betalda undersökningar kan du få kontantbelöningar eller presentkort. I genomsnitt kommer du att tjäna mellan 0,99 SEK till 49,68 SEK på undersökningar. De kommer att betala dig via Payza.

 Registrera dig gratis


GreenPanthera 

GreenPanthera erbjuder vanligtvis flera undersökningar per dag. De kommer att skicka dig ett mail varje gång det finns en tillgänglig undersökning, så du måste logga in på undersökningswebbplatsen.

Även om sajten inte tillkännager sitt exakta medlemsantal, uppskattas det att de redan har nått miljontals medlemmar. De flesta enkäter ger dig 4,94 SEK till 9,94 SEK och det tar dig 5-15 minuter att svara på enkäter. Dessutom får du 49.68 SEK bara genom att registrera dig.

 Registrera dig gratis


Mobrog 

Mobrog drivs av Splendid Research GMbH, ett tyskt marknadsundersökningsföretag. Deras betalda undersökningar online är tillgängliga för alla som bor i över 60 länder med miljontals medlemmar.

För att kunna få ut dina pengar måste du ha ett PayPal-konto som är länkat till den e-postadress du använde för att skapa ditt konto hos webbplatsen. I genomsnitt får du 4,97 SEK till 29,81 SEK per enkät. För de flesta enkäterna tjänar du cirka 9,94 SEK, vilket bara tar dig runt 15 minuter för att slutföra enkäten.

 Registrera dig gratis


SurveyRewardz 

SurveyRewardz är en till webbplats som erbjuder betalda undersökningar online. Vad som gör denna undersökningssajt annorlunda mot andra webbplatser är att du inte hittar en lång lista med undersökningar.

Det innebär att när du loggar in på ditt konto får du bara ett enkäterbjudande åt gången. Den totala mängden pengar du kommer att tjäna med undersökningssajten beror på hur mycket tid du kan spendera på undersökningar. I genomsnitt, kan du tjäna mellan 4.97 SEK och 49.68 SEK på undersökningar.

 Registrera dig gratis


Swagbucks

Swagbucks är en av världens största företag för betalda marknadsundersökningar och har sitt huvudkontor i Kalifornien i USA.

Med verksamhet över hela världen låter man varje dag privatpersoner registrera sig med hjälp av Facebook eller din e-mailadress. Du får sedan informera om dina intressen och lite om dig själv för att på så vis få undersökningsförslag som passar din situation. Betalning sker via ett poängsystem eller presentkort du kan använda hos olika butiker.

 Registrera dig gratis


Ebuno 

Ebuno är företaget där du får betalt för att genomföra betalda undersökningar online. Företaget har sitt säte i Stockholm men med aktiv verksamhet i mer än 15 länder.

Att registrera sig är enkelt via BankID. Du fyller sedan i information om dig själv och dina intressen för att få förslag på undersökningar skickade till dig. Varje undersökning tar i allmänhet mellan tio och femton minuter. Din betalning sker via PayPal, Bitcoin eller presentkort på exempelvis Filmstaden.

 Registrera dig gratis


Tillförlitliga och säkra Betalda undersökningsplatser

Alla undersökningsplatser som nämns ovan har betalat sedan de skapades. Du kan vara säker på att de inte lurar dig. De flesta av dem tillhör ESOMAR, som är en global gemenskap utformat för forskare och forskningsanvändare från mer än 130 länder.

De är stolta över att främja, höja och uppmuntra marknadsundersökningar över hela världen. Var säker på att när du har anslutit dig till en av undersökningsplatserna som tillhör ESOMAR, kommer du att få säkra enkäter och andra transaktioner.

 

Alternativ till betalda enkäter online

Bortsett från betalda undersökningar online finns det fler bra sätt du kan försöka tjäna pengar på även när du är hemma, inklusive:

  • Skapa En Blogg

Om du har god skrivförmåga och är en kreativ tänkare kan du börja skapa en blogg. Du behöver inte vara professionell; allt du behöver göra är att visa din kreativitet och skriva intressant och övertygande innehåll.

  • Arbeta som frilansare

Det finns gott om frilansjobb som väntar på dig. Du kan vara en småföretagskonsul, webbdesigner eller utvecklare och en onlinelärare. Dessutom kan du också prova fotografering eller bli en virtuell assistent.

  • Var en YouTuber

Gillar du vlogging? Då kan du också göra vlogging till en inkomstkälla. Allt du behöver göra är att hitta ett intressant ämne, skapa en video och få massor av visningar. Bortsett från det kan du också dra nytta av att lägga upp videor på YouTube. Se till att tänka på intressanta, unika ämnen så att du kan locka massor av prenumeranter och tittare.

 

Slutliga Tankar

När det gäller att tjäna pengar spelar det ingen roll om du vill stanna hemma. Betalda undersökningar gör det möjligt för dig att få extra inkomst även om du bara ligger på din soffa. Allt du behöver göra är att dela dina ärliga tankar om en viss produkt eller tjänst. Nu är du säkert lika exalterad som oss att det finns möjligheter som dessa på internet. Och ju mer fokuserad och villig du är att lägga ner tid på detta, ju mer pengar kan du tjäna.

Med de hemsidor som vi har angett ovan kommer du att ha det möjligheterna som internet har att erbjuda. Vi har lagt ner mycket tid och energi på att erbjuda våra läsare med det allra viktigaste aspekterna med att tjäna pengar på betalda undersökningar. Vi hoppas därför att du uppskattat artikelns innehåll. Lycka till med dina undersökningar i framtiden!