Fiverr: vad det är för något och hur man använder plattformen

I den här artikeln kommer vi att titta närmare på Fiverr, en trendig plattform som tillhandahåller olika frilanstjänster. Om du är ny på Fiverr och vill köpa din första tjänst men inte är säker på om Fiverr är värt din tid och pengar eller vill börja sälja din tjänst som frilansare, kanske du undrar hur du tjänar pengar på Fiverr.

I denna ärliga Fiverr-recension hittar du alla svar på dina frågor.

 

Vad är Fiverr?

Fiverr är den mest kända plattformen för frilansare där du kan köpa och sälja tjänster, som har funnits på marknaden sedan 2010. För närvarande är det världens största marknad för digitala tjänster.

Ursprungligen kostade varje tjänst $5, vilket avspeglades i plattformsnamnets identitet, men 2014 tog Fiverr bort prisbegränsningen på $5. I takt med att marknaden fortsätter att växa har kvaliteten och kvantiteten på tjänster ökat avsevärt, och nu kan du hitta eller utföra vilken digital tjänst som helst på plattformen.

 

Hur fungerar Fiverr?

Fiverr fungerar precis som alla andra marknadsplattformar. Här listar säljare sina tjänster och köpare som är intresserade av dessa tjänster ställer frågor och köper dem om de är nöjda med svaren. Så Fiverr fungerar som en mellanhand och säkerställer att båda parter är nöjda med den slutliga produkten.

Så av den anledningen tar Fiverr betalt en 20 % avgift på varje transaktion. När säljaren har levererat tjänsten bekräftar köparen att de godkänner leveransen. Fiverr kommer att betala säljaren inom två veckor.

Vad är Fiverr gigs?

Fiver gigs är tjänster som tillhandahålls av frilansare på Fiverr-webbplatsen, och priserna varierar från $5 till $10 000. De flesta program kostar $5, men det finns vanligtvis en uppgradering för extra tjänster av högre kvalitet. Så de flesta gigs faller under en av dessa kategorier, och varje kategori innehåller nästan 30 underkategorier.

Kategorier på Fiverr

 • Grafisk design.
 • Digital marknadsföring
 • Skriva & översätta
 • Video & Animation
 • Musik & ljud
 • Programmering och teknik
 • Företag
 • Livsstil

 

Hur använder man Fiverr?

Fiverr-registreringsprocessen är väldigt enkel och okomplicerad, särskilt för köpare. Så om du vill bli en säljare på Fiverr måste du skapa din profil och lägga till fler gigs, och sedan kan du börja tjäna pengar på Fiverr.

Hur säljer man på Fiverr?

Fiverr tillåter alla som kan skapa en profil och gig att sälja sina tjänster på denna plattform. Så allt du behöver göra här är att gå igenom registreringsprocessen och följa steg-för-steg-proceduren. Din tjänst kommer sedan att dyka upp på Fiverrs hemsida för sökfrågor relaterade till din tjänst.

Om din service är bra och du kan upprätthålla positiv feedback från kunder, kommer antalet dina beställningar att öka snabbt. Så du kan följa dessa riktlinjer för att bli säljare på Fiverr efter ett klick på «Bli på säljaren.» knapp.

Skapa din säljarprofil

Börja med att skapa ditt gig. Se till att du inkluderar en utförlig beskrivning av din tjänst och tar med ett par bilder på ditt arbete om du kan. Du kan även erbjuda extras till dina gigs, såsom extra ord, extra snabba leveranser osv.

Lägg till en videointroduktion för att låta köparna veta att det finns en riktig människa på andra sidan, som dessutom brinner för sitt arbete.

Hur köper man på Fiverr?

Enklare kan det faktiskt inte vara. Hitta det bästa erbjudandet och lägg din beställning. När säljaren levererar arbetet, be om eventuella ändringar. Klart!

 

Tjäna pengar på Fiverr

Om du kämpar för att komma på sätt att tjäna pengar på Fiverr, kolla in en lista med idéer nedan:

Videorecension

Videorecensioner används över hela webben och det finns en stor efterfrågan på dem från företagsägare. Det bästa med den här typen av sidospelningar är att allt du behöver ha är din mobiltelefon!

Korrekturläsning

Hur många gånger har du korrekturläst din egen text, bara för att upptäcka ett misstag efter publicering? Det är därför korrekturläsning är en mycket viktig och populär tjänst att erbjuda och om du har ett gott rykte kommer du att bli mycket efterfrågad.

Transkriptionstjänst

Podcaster och videor blir mer och mer populära med tiden och att få dessa videor transkriberade till text är jätteviktigt.

Dokumentkonvertering

Många skribenter kämpar för att konvertera sitt innehåll till ett Kindle-vänligt format. Detta är något du kan dra nytta av.

Videokomprimering

Stora videofiler resulterar i långsammare överföringar och långsammare webbplatser. Många människor vet inte heller hur man gör dessa videor mindre utan att förlora kvalitet.

Skriva recensioner

Recensioner är verkligen allt för alla webbplatser. Oavsett om det är produkter, appar, böcker eller tjänster som granskas så är de megaviktiga.

Nischspecifikt skrivande

Att skriva innehåll är ett bra sätt att komma igång eftersom det kostar ingenting att sätta upp – bara din tid. Istället för att bara lägga upp en allmän skrivspelning bör du erbjuda något mer specifikt som du är intresserad av.

Skapa sidor för sociala medier

Vad många nya blomstrande företag saknar är det dags att ställa in sidor på sociala medier korrekt. Det är där du kommer in!

Powerpoint-presentationer

Många människor behöver PowerPoint-presentationer sammansatta dagligen. Dra fördel av detta genom att använda några högkvalitativa mallar.

 

Är Fiverr legitimt?

Ja, Fiverr-plattformen är en legitim frilansarwebbplats för både köpare och säljare. Vissa användare kommer säkert att föröka sälja en tjänst till dig som inte håller standarden. Köpare kan dock alltid granska beställningen och rapportera om den uppfyller kriterierna eller inte.

Så Fiverr är en legitim plattform, och alla transaktioner registreras också på lämpligt sätt. Den här plattformen har kundsupport och hjälper dig alltid att lösa eventuella problem och svara inom 24 timmar efter att du har skickat in en förfrågan.

Speciellt har Fiverr ett SSL-certifikat för att skydda dig från att dela din personlig information med andra. Denna plattform erbjuder också ett enkelt sätt att hitta kvalitetsfrilanssäljare – du kan se deras rankning, betyg, nivå och recensioner, både positiva och negativa, från andra köpare.

Fiverr introducerade nyligen en testmetod för säljare, och du kan se om de har klarat den. Så det här förfarandet tar dig så lätt att hitta en professionell säljare. Vidare finns det ytterligare en verifieringsprocess som ger säljaren information om sin utbildning och bakgrund.

Är Fiverr säkert för köpare?

Om du menar äksert med webbplatsens säkerhet, ja, det är 100% säkert, och du har inget att oroa dig för. Men om du frågar om några gigs på Fiverr är säkra för din onlineverksamhet, kan vi inte ge dig ett svar. Det finns i alla fall tusentals högkvalitativa gigs på Fiverr som kan gynna ditt företag.

 

Tillgängliga betalningsmetoder

Fiverr erbjuder olika insättnings- och uttagsmetoder. Här är en lista av dem:

 • Kredit-/betalkort
 • PayPal
 • Payoneer (tillgänglig för säljare)
 • Apple Pay (tillgänglig i Fiverrs iOS-mobilapplikation)
 • Google Pay (tillgänglig i Fiverrs Android-mobilapplikation)
 • Banköverföring (för närvarande endast tillgängligt för Fiverr Business-kunder)

 

Tips för att lyckas på Fiverr

Fiverr: Tips för säljare

Vill du bli framgångsrik på Fiverr? Se till att göra följande.

Leverera beställningarna i tid och kommunicera med köpare om du inte kan göra det av någon anledning. Köpare är ju dina kunder.

Använd SEO för att hjälpa ditt gig att hittas på Fiverrs interna sökmotorn. Marknadsför både dina gigs och dig själv som varumärke.

Fiverr Tips för köpare

Låt inte säljaren på hög nivå lura dig. Eftersom det inte garanterar kvaliteten på tjänsten, indikerar det att säljaren har genomfört ett visst antal beställningar. Därför är det bättre att arbeta med en ansedd säljare.

Kontakta varje säljare och begär ett prov på hans senaste orderleverans. Se sedan till att fråga exakt vad priset är för dig.

Kontrollera kvaliteten på arbetet utan att lita på gigsbeskrivningen eller säljarens erfarenhet. I denna plattform är säljaren ansvarig för att leverera det arbete han lovat. Som köpare är det ditt ansvar att se till att det arbete de tillhandahåller är fördelaktigt för ditt projekt eller företag.

Fiverr är en bra plattform för att spara pengar om du har en begränsad budget. Du köper en gig för $5 från en ansedd säljare på Fiverr, annars måste du betala $20 – $25 på andra plattformar eller kanske högre. Så försök att vara realistisk.

 

För- och nackdelar i Fiverr

Fördelar

 • Kan få service av högsta kvalitet.
 • Konceptet är tydligt och lätt att förstå.
 • En aktiv och rolig community med ett stödforum.
 • Tjäna pengar på att göra det du älskar.

Den viktigaste fördelen med Fiverr-plattformen är att du kan tjäna extra pengar genom att göra något du älskar. Nuförtiden finns det många lyckliga människor där ute som har förvandlat sina frilanstjänster till ett heltidsjobb.

Eftersom Fiverr erbjuder basjobb till en fast kostnad får du en hyfsat bra service. Fiverr är en mycket lättanvänd webbplats, och personalens kommunikation är också vänlig och hjälpsam. De hanterar ofta kundtjänstbehov i tid, men de kan vara förvirrande då och då, och förseningar kan uppstå. Supportteamet är i allmänhet vänligt och följer upp för att lösa problemen också.

Nackdelar

 • Måste dela 20 % av intäkterna med Fiverr medan andra plattformar gör det till lägre kostnad.
 • Begränsade betalningsmetoder är starkt beroende av PayPal, med extra avgifter.
 • Måste vänta 14 dagar på finansiering
 • Frustrerande deadline gör det svårt för nybörjare.

Den största nackdelen med Fiverr är att deras betyg och nivåsystem är automatiserat och utanför säljarens kontroll. Till exempel, om en köpare lägger fem eller tio beställningar samma dag för en tjänst som inte tillhandahålls av säljaren, eller om den är olaglig eller strider mot Fiverr-plattformens regler, accepteras gigen automatiskt av systemet, och de tvingar säljaren att avbryta beställningar. Så säljaren kommer att förlora sin säljarnivå under en tid på grund av det.

Det finns ingen klagande lösning på kundtjänsten eftersom systemet automatiseras, och säljaren måste vänta på att fler bra beställningar ska slutföras för att uppgradera sin nivå. Lyckligtvis kan kundtjänst lösa negativ feedback och köparbedrägerier, men i det här fallet kan de inte göra något för att kringgå deras automationsnivåsystem.

 

Slutsats

Fiverr är en legitim webbplats med utmärkta tjänster och ett stort antal välrenommerade säljare och köpare. Som överallt annars är det inte roligt att arbeta med alla på Fiverr. Fiverr-community består av hjälpsamma och kunniga säljare som tillhandahåller bra tjänster till sina köpares onlineföretag.

Om du vill börja sälja på Fiverr är allt du behöver göra för att bli framgångsrik att tillhandahålla en högkvalitativ service, arbeta ansvarsfullt och med engagemang. Enligt vår åsikt är Fiverr rätt ställe för dig som vill bygga en lönsam onlineverksamhet. Så gå med på denna frilansarwebbplats och tjäna mer pengar med dina kunskaper.

Vi hoppas att denna Fiverr-recension kommer att vara till hjälp för dig. Lycka till för alla!