Hur mycket tjänar man på youtube

Youtube är en slags videogemenskap som finns online. Här kan vem som helst ladda upp videoklipp inom ett stort antal varierande ämnen, och öppna upp för kommentarer och diskussioner från andra användare. Dessutom finns ett antal smarta sociala-mediefunktioner som hjälper dig att dela videor du tycker om.

Youtube har funnits online sedan den fjortonde februari 2005 och har idag cirka två miljarder inloggade användare som besöker webbplatsen varje månad. Varje dag visas över en miljard timmar av videomaterial här och 70% av visningarna sker på mobila enheter av olika slag.

Hur tjänar man pengar på Youtube

Hur mycket pengar tjänar man på youtube? Det finns två huvudsakliga sätt att tjäna pengar på Youtube. Dessa är Adsense ads och genom Affiliate marketing. Här har vi samlat viktig information om vad de två sätten innebär i praktiken.

Affiliate marketing

Söker du på youtube kanal tjäna pengar får du flera svar. Affiliate-marknadsföring på YouTube innebär att du skapar Youtube-videor och placerar affiliate-länkar till produkter som på något sätt är relaterade till ämnet på din video.

Innehållet som skapats på Youtube främjar affiliate-marknadsföringserbjudanden genom läroklipp, recensioner eller bara sponsring och kommer att ge dig en provision för varje genererad försäljning som inkommer tack vare din video.

Adsense ads

Genom Adsense ads har du stora möjligheter att tjäna bra med pengar. Detta gör du enklast genom att kanalägaren aktiverar annonserna i sina faktiska videor. Detta betyder att det mitt i din video kommer att automatiskt startas en annons. Där finns också valet att efter ett par sekunder välja att hoppa över resten av annonsen eller att fortsätta se färdigt hela.

För att få betalt sätter du upp ett Adsense-konto dit du får dina betalningar. Sedan kan du föra över pengar du tjänar till ditt eget bankkonto. Du får betalt om kunden fortsätter att titta på videon och dessutom om det genererar ett klick för att gå vidare till företaget bakom annonsen. Du behöver alltså inte göra särskilt mycket utan kan genom detta alternativ i princip luta dig tillbaka och vänta på att dina pengar kommer in.

 

Youtube pengar per visning

Det du faktiskt kommer att tjäna kalkyleras med hjälp av CPM-metoden (cost per thousand). Som ägare till en Youtube-kanal kan du tjäna mellan fem kronor och fyrtio kronor per 1000 visningar.

Hur mycket du faktiskt får beror på ämnet för dina videos och den typ av interaktion du får från besökaren när det gäller annonserna. Klickar en besökare på en annons i din video tjänar du kort sagt mer pengar än om den som tittar på videon väljer att hoppa över annonsen.

Hur mycket tjänar man på youtube varierar beroende på hur populära dina videor är.

 

Hur gör man en Youtube kanal

Hur blir man en youtuber? Det är mycket enkelt att starta en Youtube-kanal idag. Allt du behöver göra är att gå in på webbsidan och välja att skapa en kanal och ett konto. Här anger du lite information om dig själv liksom din e-mailadress. Sedan är det bara att klicka på skapa och så är du redo för att göra din första video. Du kan välja att skapa en företagskanal om du företräder ett företag som vill kunna lägga upp innehåll och naturligtvis en personlig kanal om du som privatperson vill kunna ladda upp roliga videor.

 

Fem populära kanalidéer

Här har vi samlat fem populära kanalidéer som kan hjälpa dig på vägen till att skapa youtube kanal som är rätt kanal för dig och dina intressen.

  1. Skapa en lektionskanal där du kan lära andra om hur man gör olika saker som du själv är duktig på eller har ett intresse av.
  2. Skapa en kanal där du recenserar produkter av olika slag.
  3. Gör en utbildningskanal där du lär andra om olika ämnen som du kan mycket om.
  4. En skojkanal där du publicerar roliga videor med skämt, humor etc.
  5. Skapa en vlog-kanal. Här kan prenumeranterna följa dig på dina äventyr.

 

Så mycket tjänar de största profilerna på Youtube

Hur mycket tjänar en youtuber? Här kan du få en ide’ om hur mycket de allra största profilerna på Youtube tjänar på sitt arbete med videor. En youtuber lön kan variera men detta fungerar absolut som inspiration.

– Ryan Toys Review: tjänade under 2018 22 000 000 amerikanska dollar på att göra precis det namnet antyder – recensera leksaker av olika slag

– Jake Paul: tjänade år 2018 hela 21 000 000 amerikanska dollar på att skapa provocerande videor av olika slag.

– Dude Perfect tjänade 2018 hela 20 000 000 amerikanska dollar på att skapa och publicera videor av olika trick shots inom varierande sporter och egenhändigt skapade varianter.

 

Andra sätt att tjäna pengar online

Vad tjänar man på youtube? Denna fråga har du fått besvarad nu. Det finns också andra sätt att tjäna pengar online och ett av dem är genom att registrera sig för att genomföra betalda undersökningar på nätet. Du får oftast betalt per genomförd undersökning och hur mycket beror på dess omfattning. Betalningen kan vara allt från presentkort till faktiskt kontanta medel.

Alternativt kan du välja att frilansa inom något område du är duktig på. Det finns flera stora plattformar där du som är frilansare kan skapa en profil och sätta igång att tjäna pengar. Oftast behöver du bygga upp ett visst positivt rykte innan du tjänar mer.