Tjäna pengar på Instagram

Miljontals människor använder dagligen Instagram som en plats att dela med sig av sina liv liksom berätta om tankar och åsikter. Plattformen är massiv över hela världen och gör att människor från olika delar av Jorden kommer varandra närmare. Men är detta allt som Instagram egentligen är till för eller är det möjligt att faktiskt tjäna pengar på att ha ett konto där? Svaret är ja, och vi kommer i denna artikel att berätta mer om hur du kan tänka för atts kapa ett Instagram-konto som du inte bara har roligt med, utan också tjänar pengar på.

 

4 tips för att få fler följare och tjäna pengar

Vad ska du då göra för att dela få fler följare och efter detta börja tjäna pengar på ditt konto? Vi har här samlat de bästa tipsen på hur du ska tänka och vilka steg du absolut bör efterfölja för att öka dina chanser.

Börja med att se över hur Instagram ser ut idag. Finns där en nisch som inte är uppfylld och där du kan tänkas skapa det innehåll som människor är intresserade av och tjäna pengar på Instagram? Genom att studera hur marknaden ser ut i kombination med dina intressen kommer du att se vart du ska börja.

Gör regelbundna inlägg. Instagram handlar om att få daglig inblick i och inspiration kring en person, ett ämne eller någonting annat i livet. Gör du inte regelbundna inlägg, gärna åtminstone ett varje dag, så kommer du snabbt att tappa följare som helt enkelt förlorar intresset av ett konto som inte är uppdaterat.

Med Instagram kan man komma närmare människor från andra sidan Jorden. Genom att använda dig av Instagram Stories ger du dina följare möjligheten att få interagera med dig på ett mer levande sätt. Kom därför ihåg att använda Instagram stories ofta.

Sist men inte minst – köp inte följare. Det är inte värt det och kan dessutom enkelt avslöjas av erfarna Instagrammare. Dessutom är det viktigt att du är ärlig för att skapa ett bra varumärke för dig själv. Då kan du inte börja med att köpa följare för att få det att se ut som att du har fler än du faktiskt har.

 

Tjäna pengar genom Instagram

Så hur tjänar man pengar på Instagram? Svaret är att det så fort du etablerat en nisch och börjat skapa innehåll är möjligt att göra detta på ett flertal olika sätt.

Affiliate marketing

Genom att satsa på affiliate marketing har du goda möjligheter att tjäna pengar med Instagram. Termen innebär att du på ditt Instagram-konto marknadsför produkter eller tjänster för ett företag eller en butik.

Du får provision på en del av den trafik som reklamen drar till hemsidan för företaget. Ofta handlar det om att du får betalt per klick och de köp som genomförs tack vare marknadsföringen på ditt konto. När du skapat en relativt stor följarskara kan du oftast representeras av ett företag som hjälper dig med denna typ av samarbeten.

 

Gå med i ett influensernätverk

Genom att gå med i denna typ av nätverk kan du få chanson att göra sponsrade inlägg, även detta för olika företag och produkter. Du får då betalt för att du lägger upp detta på ditt konto och därmed visar upp produkten som ett företag vill ha ut.

Tänk på att ha en tydlig bild av vem du är och vad du vill att ditt konto ska stå för innan du sträcker ut handen till denna typ av nätverk. De kommer att bedöma helheten av vad du kan erbjuda.

 

Samarbeta med dina egna märken

När du skapat en viss följarskara kan du också arbeta själv för att hitta märken att marknadsföra och jobba med. Det är egentligen bara du själv som sätter gränserna för vad som är möjligt när det kommer till Instagram.

 

Marknadsför din service eller dina produkter

Sist men inte minst kan du som redan är företagare eller vill bli det använda Instagram för att marknadsföra dina egna produkter eller en service som ni erbjuder.

Detta är något som de flesta företagare idag inser vikten av för att nå ut med sitt märke och det gäller kanske speciellt som nystartad och när man är i behov av att verkligen berätta för kunderna att man finns. Om du undrar kan man tjäna pengar på Instagram som egen företagare är svaret alltså ja.

 

Andra sätt att tjäna pengar hemifrån

Allt fler människor skippar jobb där man måste åka in till en specifik arbetsplats varje dag. För den som inte redan har ett arbete där det är möjligt att arbeta hemifrån finns det ett antal ytterligare sätt att tjäna pengar genom att jobba hemifrån. Det mest handlar bara om att vara kreativ och kombinera dina uppdrag på rätt sätt. Här finner du ett par exempel på vad du kan göra.

Tjäna pengar med Youtube. Även Youtube är en plattform där alla har möjlighet att tjäna pengar genom reklamintäkter och till och med samarbeten. Youtube har dessutom en närmast obegränsad publik där det hela tiden är möjligt att låta sin följarskara växa och även locka till sig nya intresserade personer dagligen. Läs mer

Gör betalda undersökningar. Marknadsundersökningar är mycket viktigt för alla företag idag då konkurrensen inom de flesta områden är stor. Genom att gå med i olika paneler där du besvarar frågor inom vitt skilda områden kan du tjäna pengar och även gåvokort från olika butiker.

Så kan man tjäna pengar på Instagram? Svaret är som du tydligt ser ja. Att tjäna pengar med Instagram har aldrig varit enklare. Nu är du redo att sätta igång. Lycka till!