Tjäna pengar snabbt – 16 strategier och råd

Ibland uppstår oväntade utgifter eller kostnader som gör att du måste tjäna pengar snabbt. Det är viktigt att vara medveten om att det finns många sätt att tjäna pengar snabbt. Vi tänkte ge dig några förslag på de mest effektiva sätten att tjäna pengar både genom att arbeta hemifrån och utanför hemmet.

 

7 sätt att tjäna pengar snabbt hemma

Om du vill tjäna pengar snabbt hemma finns det många alternativ. Numera kan du ha möjlighet att tjäna massor av extra inkomster online. Du kan till exempel tjäna pengar på att fylla i frågeformulär eller sälja design för webbplatser.


1. Helt betalda undersökningar

Om du vill tjäna pengar snabbt hemma kan du göra betalda undersökningar på internet. Det finns en mängd olika företag som erbjuder den här typen av jobb. Vad du tjänar är olika från undersökning till undersökning. De som är större och tar längre tid att genomföra betalar mer. Det finns en chans att tjäna några hundra dollar mer varje månad.


2. Sälj dina gamla prylar och kläder på internet

Den mest effektiva metoden för att tjäna pengar snabbt hemifrån är att sälja saker som du inte använder. Det första steget är att söka igenom din garderob. Kläder som du inte har burit på minst ett år kan säljas på Tradera som till exempel för att tjäna snabba pengar.

Om du har gamla apparater eller möbler som du inte vill använda kan du överväga att sälja föremålen på Blocket t.ex. De flesta människor har en guldgruva i sina hem och det går snabbt att sälja på internet.


3. Poker

Är du en person med en känsla för att spela kort? Om ja, då bör du överväga att spela poker på nätet. Det finns en mängd olika spelsajter på nätet och om du spelar på en svensk webbplats kan du behålla dina vinster skattefritt. Du behöver inte vara ett proffs på poker för att tjäna pengar.

Många människor spelar online poker för en permanent karriär och kan tjäna enorma summor pengar på detta.


4. Du kan hyra ut ditt utrymme via Airbnb

Ett annat alternativ för att tjäna pengar hemifrån är att hyra ut ditt utrymme genom Airbnb. Att hyra ut hela ditt hem eller ett sovrum på internet till gäster är mycket populärt. Du kan bestämma hur länge du vill hyra ut och vilket pris du vill ta ut.

Om du bor i storstäderna eller ligger nära populära turistattraktioner i landet är det troligt att du kan hyra ut ditt hem på kort tid.


5. Utforska gig-ekonomin på nätet

Om du vill tjäna snabba pengar hemifrån ska du inte lämnas utanför den växande populariteten för gig-ekonomi. Det finns många webbplatser på internet där du kan tjäna enorma summor pengar snabbt genom små onlinetjänster. Du kan till exempel utforska utländska webbplatser som Fiverr eller Freelancer.

Om du är duktig på att skapa logotyper, översätta text och tala med voice-over eller något annat du kan komma på är detta platsen den bästa tiden att skapa ett konto.


6. Webbplatsdesign

Varje företag måste ha en webbplats på nätet. Det gamla talesättet säger att du inte är en riktig person när du inte är synlig. Om du är duktig på flera programvaror som WordPress eller Drupal kan du skapa webbplatser för företag.

Annonsera på webben eller nå ut till lokala företag och be dem skapa webbplatser. Det kan vara svårt att utforma webbplatser men det är faktiskt ganska enkelt och du kan tjäna en betydande summa pengar på det.


7. Du kan bli testare för en produkt från ditt hem

Det finns många företag som skickar produkter till ditt hem och låter dig testa deras produkter! Att testa produkter är väldigt roligt och är en enkel metod för att tjäna pengar snabbt. Som testare av en produkt kan du testa produkten och sedan berätta för företaget vad du tycker om den. Det går att testa allt från kosmetika och livsmedel till tekniska prylar.

 

 

9 sätt att tjäna pengar snabbt hemifrån utan att behöva arbeta

Det är inte bara hemma som du kan tjäna pengar snabbt. Du kan också gå ut och upptäcka en mängd olika möjligheter att skapa inkomster. Här är några utmärkta strategier för dig som vill tjäna mer pengar snabbt.


1. Babysitter

Har din vän, kusin eller granne barn? Om så är fallet är detta den perfekta tidpunkten att fråga om de behöver en extra barnvakt, kanske för att gå och handla eller för en kvällsdejt. Du kan erbjuda dig att passa deras barn en timme eller hela kvällen. Ju skickligare du är på att ta hand om andras barn, desto mer sannolikt är det att de kommer att rekommendera dig till.

Det bästa med barnpassning är att du vanligtvis får dina pengar i fickan snabbt kontanter.


2. Få burkar

Varje utomhuskorg i hela landet är en fantastisk skattkammare. Det finns otroligt många svenskar som inte bryr sig om att lägga sina flaskor i soporna utan istället slänger dem i soporna. Gör en resa under en dag och ta med dig så många pantburkar du kan.

Du kommer garanterat att tjäna en imponerande summa, genom att stoppa pengarna direkt i fickan och göra jorden världen en tjänst.


3. Renovera gamla möbler

Har du möbler i ditt hem som du inte använder och som ser lite slitna ut? Funderar du på att leta efter möbler som är i gott skick på en loppmarknad eller auktion? Om ja, kan du tjäna en hygglig summa pengar på kort tid. Allt du behöver göra är att göra om möblerna för att få dem att se nya och attraktiva ut.

Applicera ett lager färg och du kan sälja den på internet till ett högre pris än vad du betalade för den.


4. Du kan spela musik som gatukonstnär

Du kan tjäna pengar snabbt genom att ta en tur ut och uppträda för allmänheten. Du kan stå på ett livligt torg och sjunga lite bra musik på gitarr. Se till att ha på dig en hatt för att kunna ta emot mynt från de människor som går förbi. Du kan tjäna hyggliga pengar på mycket kort tid.


5. Arbeta inom området för hundpromenader

En möjlighet som du kanske inte har tänkt på men som kan ge dig en hyfsad inkomst kan vara hundpromenader. Prata med dina grannar och släktingar för att se om de letar efter hundpromenadörer eller känner någon som behöver en. Många hundar lämnas ensamma i timmar när deras ägare arbetar.

Att erbjuda sig att ta ut hunden på en promenad under lunchtid eller en promenad på kvällen är något som uppskattas mycket. Det går att ta betalt per promenad eller sälja fem promenader varje vecka för en överkomlig kostnad.


6. Rum att hyra

Om du letar efter en snabb källa till pengar kan du överväga att hyra ut sovrummet i din lägenhet eller kanske till någon som pendlar eller är student. När du hyr ut ett utrymme som annars skulle vara oanvänt i ditt hem och gör en vinst kan du tjäna pengar snabbt. Eftersom du betalar den första hyran i förskott har du kontanter på ditt konto direkt.

Sedan får du en stadig och pålitlig inkomst varje månad när du hyr ut ditt rum.


7. Sälj dina föremål på loppmarknader

Om du har många småsaker hemma som inte behövs kan det vara fördelaktigt att sälja föremålen på en loppmarknad. Du kommer att tjäna pengar direkt på de föremål du har sålt. De flesta städer och orter anordnar regelbundet schemalagda och populära loppmarknader.

Hyr ett bord och sälj sedan de föremål som du inte behöver eller använder. Det är möjligt att tjäna mycket pengar på att sälja föremål på loppmarknader eftersom små mängder kan utgöra en stor summa.


8. Besök återvinningscentralen

Om du vill tjäna pengar snabbt bör du besöka stadens återvinningscentral. Där finns ofta massor av användbara föremål som har donerats av någon annan. Många människor vill inte investera tid och ansträngning i att sälja föremål och föredrar att göra sig av med dem på återvinningscentralen.

De ädelstenar du upptäcker kan sedan säljas till bästa pris på till exempel Blocket. Det är ett utmärkt sätt att tjäna pengar snabbt. Om du bor i en lägenhet kan du kontrollera om det finns föremål av intresse i deras sopor som du sedan kan sälja eftersom det är vanligt.


9. Bli en djupgående mystery shopper

Om du vill tjäna en en inkomst snabbt Du kan vara en aspirerande mystery shopper. många företag anlitar personer för att utföra detta. När du är en mystery shopper åker du till olika butiker i hopp om att titta på hur de hanterar sina kunder.

Du får reda på vad du tycker när du handlar och om verksamheten lever upp till dina förväntningar.